Stanovanjske soseske gradimo z žerjavi

Stanovanjske soseske gradimo z žerjavi povsod po Sloveniji.

V Celju se gradi stanovanjska soseska v Dečkovem naselju, ki jo gradita izvajalca Nivo Eko in Vis Bau. V projektu sodelujejo kar trije naši samopostavljivi žerjavi: Potain Hup40-30, Potain HD40 – hd40a-data4 in Potain HD32 – hd32a-data2. V stanovanjskem naselju bo kar 144 stanovanj v šestih stavbah. Razprostiralo se bo na 20 tisoč kvadratnih metrih. Predvidenih je 14 oskrbovanih, 92 neprofitnih stanovanj in 36 stanovanj, namenjenih mladim in mladim družinam. Zaključek del je predviden za konec leta 2021.

V Mariboru pa se gradi stanovanjska soseska Pod Pekrsko Gorco, ki bo v prvi fazi prinesla 212 javnih najemnih stanovanj. Od tega bo nekaj oskrbovanih stanovanj in nekaj poslovnih prostorov. V projektu je združilo moč več slovenskih gradbenih podjetij: Pomgrad s partnerji GITRI, GH Holding in VG5. V tem projektu sodeluje naš stolpni žerjav Potain MD 175: Tehnicni-podatki-MD175. Zaključek del je predviden marca 2022.

Gradbeni žerjav Potain MDT 98, najem v Beogradu

Gradbeni žerjav Potain MDT 98, najem v Beogradu. Za potrebe gradnje stanovanjsko-hotelskega objekta v samem centru Beograda, kjer je nekoč stala zgradba tovarne IKL (Industrija kotrljajućih ležajeva), smo v preteklem letu oddali v najem stolpni gradbeni žerjav Potain MDT 98.

V januarju 2019 sta ekipi Ferokov iz Slovenije in K.I.G.O iz Srbije demontirali žerjav. Demontaža je bila zelo zahtevna, saj je ves čas snežilo.

Več o gradbenih žerjavih Ferokov>>

Januar 2019

Novi gradbeni žerjav-dvigalo Potain MDT 219

Novi gradbeni žerjav-dvigalo Potain MDT 219 gradi telovadnico na OŠ Vižmarje.

Ferokov je za potrebe večjega gradbišča v ljubljanskih Vižmarjah kupil povsem novo stolpno gradbeno dvigalo Potain MDT 219. V Vižmarjah Trgograd gradi novo telovadnico na Osnovni šoli Vižmarje. Projekt traja 4-5 mesecev.

Tehnične značilnosti za novi gradbeni žerjav-dvigalo Potain MDT 219

Gradbeni žerjav – dvigalo Potain MDT 219 trenutno spada med najzmogljivejše žerjave v Sloveniji. Njegove kapacitete so za ta trg edinstvene:

  • Dožina roke: 65 m
  • Višina pod kavljem: 30 m
  • Kapaciteta: do 10 ton

Ta žerjav hkrati velja za najsodobnejšega, saj je opremeljen z najnovejšim sistemom CCS – Control Crane System, ki omogoča enostaven in hiter zagon žerjava, optimiziran in ergonomski nadzor nad delovanjem žerjava, nudi večjo učinkovitost in zmogljivost. Vsebuje integriran sistem za vzdrževanje žerjava z diagnostiko na daljavo in s svojo tehnologijo zagotavlja najvišji varnostni standard v tej industriji.

Več o sistemu CCS na žerjavih Potain

Tehnicni-podatki-MDT219