Ferokov skupaj s srbsko podružnico K.I.G.O. d.o.o. že dobro leto sodeluje pri projektu Beograd na vodi. V gradnjo je vključenih sedaj že 6 naših gradbenih žerjavov Potain.

Najprej sta bila postavljena samopostavljiva žerjava Potain HD 40 in Igo T 85. Potem je naša ekipa postavila velike stolpne gradbene žerjave: Potain MDT 109, MDT 178 in dva Potain MDT 219. Z napredovanjem del na delovišču so se skladno s potrebami prestavljali tudi žerjavi.

Trenutno potekajo najbolj zahtevni posegi, zato je organizacija del in delavcev skrbno načrtovana. Vse z namenom, da se spoštuje rok za dokončanje del. Težka mehanizacija in delavci, ki delajo na tri izmene, so praktično ves čas v pogonu. Nekateri stroji in naprave nikoli ne ugasnejo motorjev. Gradbeni material se brez prestanka prenaša z nadstropja na nadstropje s kar petimi gradbenimi dvigali oz. žerjavi.

Vsi žerjavi Potain so vključeni v projekt gradnje luksuznih stanovanj, imenovanih Belgrade Waterfront Residences“.  To bo ena od najsodobnejših zgradb na tem območju Balkana. Z najvišje točke, pri 72 metrih, bo mogoče videti celotno panoramo prestolnice Beograda, reko Savo in Donavo, park in trdnjavo Kalemegdan in rečni otok Ada Ciganlija. Stolp A napreduje po načrtih in bo v višino meril kar 168 metrov. Tako bo to najvišja zgradba v Srbiji in širši regiji.

Podjetje STRABAG d.o.o. Srbija je glavni izvajalec del, ki sedaj že dalj časa uspešno sodeluje s srbsko podružnico podjetja Ferokov – K.I.G.O., ki se je v celoti prilagodilo potrebam po gradbenih žerjavih v tem projektu.

‚‚Naš cilj je, da zadostimo striktnim časovnim rokom, kar nam gotovo uspeva tudi s pomočjo prave izbire žerjavov. K.I.G.O. nam zagotavlja in postavlja ustrezno zmogljive žerjave. Zato je učinkovitost izvedenih del na visoki ravni, prav tako na žerjavih delajo ustrezno kvalificirani upravljavci žerjavov, ” je rekel Vladimir Stefanović, projektni vodja za Belgrade Waterfront pri Strabag d.o.o.

‚‚V čast nam je, da nam podjetje Strabag zaupa pri tako edinstvenem projektu. Pravi izziv nam je sodelovati v tako pomembnem projektu. Trudimo se, da bomo skupaj z njimi ujeli časovne roke in se izkazali kot zanesljiv in profesionalen partner,” je rekel Sebastian David, direktor pri K.I.G.O.

„Veseli nas, da v Srbiji potekajo projekti s tako težo. Za nas je to jasen signal, da so naši cilji in vizija v tem delu Balkana ustrezni. Hvaležen sem naši izkušeni ekipi iz Slovenije in Srbije ter pozitivni podpori s strani korporacije Manitowoc,“ je izjavil Boštjan Krivec, generalni direktor pri Ferokov d.o.o.

Januar 2018

Gradite, obnavljate? Potrebujete žerjav?

Pokličite nas: 03 703 82 52

Nam raje pišete?

Pošljite povpraševanje na: info@ferokov.com